
Red velvet muffins

10 λεπτά

17 λεπτά

12
ΥΛΙΚΑ
Για τα muffins
Για το frosting
Για το frosting
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι αυτό να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το frosting και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για τα muffins
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το μείγμα για muffins, το νερό, το ηλιέλαιο, το κακάο και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχ/κης και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Βάζουμε χαρτάκια στις θήκες για cupcakes και γεμίζουμε μέχρι τα ⅔.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C αέρα για περίπου 17 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.
Αμέσως αφαιρούμε τα muffins και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.
Βάζουμε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη της αρεσκείας μας και στολίζουμε τα muffins
Tips: Είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως και ύστερα να στολίσουμε με το frosting ώστε αυτό να μπορέσει να σταθεί σωστά.