ΥΛΙΚΑ

Για τα muffins

Για το frosting

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το frosting

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. από την κρέμα γάλακτος, αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για 2-3’ ακόμα. Σταματάμε το μίξερ και μαζεύουμε με τη σπάτουλα τη βουτυροκρεμα από τα τοιχώματα του κάδου. *Αν η βουτυρόκρεμα είναι αρκετά σφιχτή προσθέτουμε 1/2 κ.σ. κρέμα γάλακτος, μέχρι να επιτύχουμε την επιθυμητή σύσταση.

Τοποθετούμε το frosting στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε

Για τα muffins

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το μείγμα για muffins, το νερό, το ηλιέλαιο, το κακάο και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχ/κης και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

Βάζουμε χαρτάκια στις θήκες για cupcakes και γεμίζουμε μέχρι τα ⅔.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C αέρα για περίπου 17 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.

Αμέσως αφαιρούμε τα muffins και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.

Βάζουμε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη της αρεσκείας μας και στολίζουμε τα muffins

Tips: Είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως και ύστερα να στολίσουμε με το frosting ώστε αυτό να μπορέσει να σταθεί σωστά.