ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες

Για τον κιμά κοτόπουλο

Για τη μπεσαμέλ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τον κιμά κοτόπουλο

Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τα λαχανικά εκτός από τα μανιτάρια) και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον κιμά κοτόπουλου και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε το πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Βάζουμε το χυμό ντομάτας, το νεράκι ή ζωμό, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ωραία πηχτή σάλτσα.

Για τις κρέπες

Ετοιμάζουμε τις κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Για τη μπεσαμέλ

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Για τη σύνθεση

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι. Στρώνουμε τις κρέπες ώστε να καλύπτουν όλο τον πάτο και να περισσεύουν από τα τοιχώματα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα στο εσωτερικό τη γέμιση του κιμά και φέρνουμε προς το εσωτερικό τα μέρη της κρέπας που περισσεύουν. Προσθέτουμε από πάνω άλλες 2-3 κρέπες ώστε να «κλείσουμε» όλο μείγμα.

Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε από πάνω με το τριμμένο τυρί, προσθέτουμε 2-3 μικρά κομμάτια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-30 λεπτά.

Tips: Μπορούμε να κάνουμε τη προετοιμασία του κιμά και τις κρέπες από την προηγούμενη ημέρα. Ετοιμάζουμε τις κρέπες και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο αφού πρώτα τις αφήσουμε να κρυώσουν. Τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα. Τις βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων και τις τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσουμε, τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.