ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη σάλτσα ντομάτας

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε να βγάλει τα αρώματά του. Βάζουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Μόλις η σάλτσα μας πάρει μια βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το βασιλικό, το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει καλά για 5 λεπτά ακόμα.

Για τη ζύμη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Κόβουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και σε αλευρωμένη επιφάνεια τα πλάθουμε σε μικρότερα ζυμάρια. Τα σκεπάζουμε και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Περίπου 50 λεπτά.

Σε αλευρωμένο πάγκο αδειάζουμε τα ζυμάρια μας και με τον πλάστη δίνουμε σε κάθε ένα από αυτά στρογγυλό σχήμα. Χαράζουμε σε 8 τρίγωνα.

Βάζουμε κατά μήκος λίγη από τη σάλτσα μας, τοποθετούμε ένα λουκάνικο στη βάση του κάθε τριγώνου και ρολάρουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμάρια.

Τοποθετούμε το κάθε λουκανοπιτάκι σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 -18 λεπτά.

Tips: Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε, τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είναι δροσερό, ενώ τους χειμερινούς χλιαρό. Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να ετοιμαστεί από προηγούμενες μέρες. Αποθηκεύεται σε βάζο και συντηρείται στο ψυγείο για 5 μέρες ή για 3 μήνες στη κατάψυξη.