ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει λεία και ελαστική. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά

Για αφράτη βάση πίτσας, κόβουμε τη ζύμη σε 2 μέρη, περίπου 350 γρ. το καθένα και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τα σκεπάζουμε και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους (περίπου 50 λεπτά), κατόπιν τοποθετούμε σε αλευρωμένα ταψιά και τοποθετούμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Για λεπτή βάση, κόβουμε τη ζύμη σε 4 μέρη, περίπου 175 γρ. το καθένα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 50 λεπτά. Κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε τα υλικά της αρεσκείας μας.}

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 210οC.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη