ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

Για τη βουτυρόκρεμα

Για τη διακόσμηση

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το κέικ

Βουτυρώνουμε και αλευρωβουτυρώνουμε δύο στρόγγυλες φόρμες για κέικ και την αφήνουμε την άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ᵒC αέρα.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε το χυλό ισομερώς στις δύο φόρμες και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε το κέικ στην άκρη για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα.

Για τη βουτυρόκρεμα

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και αρχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το καλαμποκάλευρο και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά περίπου 1 κουταλιά της σούπας γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα σιγά σιγά μέχρι να καταλήξουμε σε ένα ωραίο παχύρρευστο και κρεμώδες γλάσο. Αν προσθέσετε πολύ γάλα, προσθέστε λίγη ζάχαρη άχνη.

Για τη σύνθεση

Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι ψωμιού, κόβουμε το πάνω μέρος των κέικ έτσι ώστε να έχουν μια ωραία επίπεδη κορυφή. Έπειτα κόβουμε και τα δύο κομμάτια στη μέση οριζόντια.

Τοποθετούμε λίγη βουτυρόκρεμα στη βάση μιας βάσης για κέικ και έπειτα το πρώτο κομμάτι του κέικ (για να μη γλιστράει). Προσθέτουμε ένα παχύ στρώμα βουτυρόκρεμας (περίπου το 1/4) και απλώνουμε πριν προσθέσουμε και το δεύτερο κομμάτι κέικ.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια του κέικ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα στη κορυφή και τις πλευρές του κέικ και χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό μαχαίρι ή σπάτουλα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

Tip

Βάλε λίγο παραπάνω κανέλα στο μισό μείγμα για να δώσεις στο κέικ σου ένα ombre εφέ.