ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες

Για τη ganache

Για τις κρέμες

Για τη σύνθεση

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τις κρέπες

Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα για κρέπες Easy Bake, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε έναν ομοιογενή χυλό. Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε 40γρ. από το μείγμα της κρέπας. Μόλις ψηθεί από τη μια μεριά, την γυρίζουμε και την ψήνουμε από την άλλη. Φτιάχνουμε 30 κρέπες.

Για τη ganache

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τη κουβερτούρα.

Περιμένουμε 1 – 2 λεπτά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη ganache στην άκρη να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να την απλώσουμε στην τούρτα.

Για τις κρέμες

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και τα 200 ml κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα με ωραία υφή.

Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 200 ml από την κρέμα γάλακτος, την πραλίνα φουντουκιού και χτυπάμε με το μίξερ.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε την πρώτη κρέπα βάζουμε μία λεπτή στρώση από την λευκή κρέμα (κρέμα γάλακτος – άχνη) και περιχύνουμε με λίγη πραλίνα φουντουκιού (μπορούμε ελαφρά να τη ζεστάνουμε και να την τοποθετήσουμε σε κορνέ).

Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη κρέπα, την κρέμα με την πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζουμε με λίγα τριμμένα φουντούκια. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τοποθετήσουμε και την τελευταία κρέπα. Τοποθετούμε τη τούρτα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.

Με ένα ψαλίδι αφαιρούμε τα σημεία από τις κρέπες που περισσεύουν περιμετρικά και απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα ganache περιμετρικά και στην κορυφή.. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για άλλα 5 – 10 λεπτά.

Στρώνουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη ganache, πασπαλίζουμε την κορυφή με τριμμένα καβουρδισμένα φουντούκια. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον πραλίνα φουντουκιού περιμετρικά της κορυφής.

Tips

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τις κρέπες και να τις βάλουμε στο ψυγείο καλυμμένες με μεμβράνη όπου και διατηρούνται για μία εβδομάδα. Στη κατάψυξη διατηρούνται για αρκετούς μήνες αρκεί αναμεσά τους να τοποθετήσουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας.