ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες

Για την κρέμα patisserie

Για το σερβίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την patisserie

Βάζουμε όλα τη υλικά για την patisserie, εκτός των κρόκων και της βανιλίνης, σε μια μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει και να σφίξει η κρέμα. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη και τους κρόκους. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μη ψηθούν οι κρόκοι.

Καλύπτουμε με μια διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τις κρέπες

Φτιάχνουμε το μείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε μία κουτάλα της σούπας μείγμα.

Αφού τελειώσουμε με όλο το μείγμα, αφήνουμε τις κρέπες στη άκρη.

Για την σύνθεση

Σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετούμε μια κρέπα και από πάνω απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας από την κρέμα patisserie και ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Τοποθετούμε μια κρέπα από πάνω και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Στολίζουμε την τούρτα με φρούτα εποχής και άχνη ζάχαρη.

Συνταγή: Tetis flakes (https://tetisflakes.com/el/tourta-apo-crepes-me-krema-patisserie/)