ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια τους κουραμπιέδες με τα χέρια και τους βρέχουμε με όσο γάλα χρειαστεί, ώστε να μην είναι τελείως στεγνοί. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το κακάο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να καβουρδιστούν.

Στο μπλέντερ χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα, τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους κουραμπιέδες και ανακατεύουμε απαλά.

Σε μια λαδόκολλα πασπαλίζουμε με κακάο ή ζάχαρη άχνη και απλώνουμε κατά μήκος το μείγμα μας και τη ρολάρουμε δίνοντάς της σχήμα από σαλάμι. Διπλώνουμε τις άκρες της λαδόκολλας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, για 3-4 ώρες.

Tip

Προσέχουμε απλά να σπάσουμε τους κουραμπιέδες σε κομμάτια και να μην τους λιώσουμε διαφορετικά θα χαθούν μέσα στο μείγμα και δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.