ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κέικ

Υλικά για το γλασο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας Easy bake Κέικ Βανίλιας μαζί με το νερό και το λιωμένο βούτυρο στην 1η ταχύτητα του μίξερ χειρός για 2 λεπτά.

Ενσωματώνουμε τα φουντούκια στο μείγμα και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα καστανόχρυσο χρώμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πετρώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, περιχύνουμε με την καραμέλα και γαρνίρουμε με έξτρα σπασμένα φουντούκια.