ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα pancakes

Υλικά για το σερβίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το έτοιμο μείγμα για pancakes με το νερό μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός

Προσθέτουμε τα 100 γρ. φέτας στο χυλό και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής

Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά

Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μια κουτάλα από τον χυλό (περίπου 85 γρ.). Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να σχηματιστούν μικρές τρύπες πάνω στη ζύμη οπότε και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά (μέχρι να ροδίσει)

Μοιράζουμε τα pancakes σε πιάτα, ακουμπώντας τα το ένα πάνω στο άλλο, αφού τα τηγανίσουμε

Τα πασπαλίζουμε με τα 50 γρ. φέτας

Σκουπίζουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο

Τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, προσέχοντας να παραμείνει ο κρόκος ζουμερός

Προς το τέλος, πασπαλίζουμε τα αυγά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ακουμπάμε τα αυγά πάνω στα pancakes, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε ζεστά