ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

Για την επικάλυψη

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε 5 χαμηλά ποτήρια μοιράζουμε τα τριμμένα μελομακάρονα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το mixer το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το μαύρο ρούμι μέχρι αυτά να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη κρέμα στα ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Για την επικάλυψη: Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό ροδιού τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφού ανακατέψουμε καλά και διαλυθεί αφαιρούμε από τη φωτιά.

Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω στη κρέμα σε κάθε ένα από τα ποτηράκια και το αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Tip

Όσο παραπάνω το αφήσουμε το ψυγείο τόσο περισσότερο θα δέσει το γλυκό μας. Αντί για ποτηράκια μπορούμε να στήσουμε σε αποσπώμενη φόρμα διπλασιάζοντας τις ποσότητες.