ΥΛΙΚΑ

Για το brownie

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Για την διακόσμηση

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το brownie

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα για brownies, το λάδι και τα αυγά μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τον χυλό σε ένα αντικολλητικό βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με κακάο ταψί, μεσαίου μεγέθους 18 x 25 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Για την κρέμα

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, την σαντιγί και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βράσουν.

Όταν βράσει, αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και την βανίλια και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.

Όταν κρυώσει, την ανακατεύουμε με αυγοδάρτη για να αφρατέψει, προσθέτουμε τη σαντιγί και την ενσωματώνουμε με μια κουτάλα.

Για την σύνθεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζουμε στην βάση το brownie.

Προσθέτουμε την κρέμα, τα φιστίκια, το αλάτι, την πραλίνα και την καραμέλα και σερβίρουμε.

Tip

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ατομικά βαζάκια με το γλυκό, ισομοιράζουμε το brownie και τα υλικά της διακόσμησης σε 10 βαζάκια και σερβίρουμε.