ΥΛΙΚΑ

Για την βασιλόπιτα

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την βασιλόπιτα

Στον κάδο του μίξερ, ρίξε όλα τα υλικά και χτύπησέ τα στην 1η ταχύτητα για 2 λεπτά. Εναλλακτικά, βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 160°C, για 40 λεπτά.

Άφησε την βασιλόπιτα κέικ να κρυώσει καλά, βάλε το φλουρί σε ένα σημείο στο κάτω μέρος της και προαιρετικά πασπάλισε ζάχαρη άχνη ή γλάσο λευκής σοκολάτας*.

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας

Στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώσε την κουβερτούρα.

Ρίξε το ηλιέλαιο και ανακάτεψε, μέχρι να έχεις ένα λείο γλάσο.