ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Γεμίζουμε μια κατσαρολά στα 2/3 της με νερό και το βάζω να βράσει. Προσθέτουμε 1 κγ αλάτι, ρίχνουμε τα ζυμαρικά αφήνοντάς τα 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο (al dente) και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή ένταση 1 κγ ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα τεμαχισμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο αφήνουμε για 1 λεπτό και βγάζουμε το τηγάνι από την εστία. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα φύλλα του βασιλικού, λίγο ελαιόλαδο και τα αλέθουμε όλα μαζί με το ραβδομπλέντερ (ή σε πολυκόφτη αφού πρώτα έχουν κρυώσει τα λαχανικά).

Σε ένα μπολ χτυπάμε το μείγμα των 2 φακέλων μπεσαμέλ με το γάλα, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης μπεσαμέλ. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το μείγμα των κολοκυθιών, τη μπεσαμέλ, ½ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πασπαλίζουμε από πάνω με το τριμμένο τυρί και την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά στις αντιστάσεις και για άλλα 10 στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν κόψουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Συνταγή: Paxxi (https://paxxi.gr/syntages/zimarika-me-kolokithakia-ke-besamel-sto-fourno)