ΥΛΙΚΑ

Για την μπεσαμέλ

Για το φαγητό

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε περίπου 5 λίτρα νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε 2 κ.σ. αλάτι και μετά από 1 λεπτό τα ζυμαρικά. Βράζουμε τα ζυμαρικά μείον 2 λεπτά από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την πάστα miso και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού και να διαλυθεί.

Τέλος, προσθέτουμε τον αραιωμένο με λίγο νερό ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε το μείγμα των δύο φακέλων στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε αμέσως στη μέγιστη ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε ένα ταψί 35*25 εκατοστά. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε από πάνω τις μελιτζάνες και στη συνέχεια τη μπεσαμέλ.

Προσθέτουμε 2-3 μικρά κομμάτια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά.

Συνταγή: Tetis flakes (https://tetisflakes.com/el/zimarika-fournou-me-melitzana/)