ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50°C, στον αέρα

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το χέρι μέχρι να σχηματίσουμε μια μπάλα (χωρίς ίχνος σκόνης)

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο (50°C) για 30 λεπτά

Βγάζουμε το μπολ από τον . φούρνο και ζυμώνουμε ξανά με το χέρι για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και ελαστική ζύμη

Τοποθετούμε και πάλι τη ζύμη στο μπολ, σκεπάζουμε και το βάζουμε ξανά στον προθερμασμένο φούρνο (50°C) για 30 λεπτά

Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο, κόβουμε τη ζύμη στη μέση (350 γρ. κάθε τεμάχιο)

Χωρίζουμε το κάθε τεμάχιο σε 2 φιτίλια και τα πλάθουμε πλεξούδα ή στο σχήμα της αρεσκείας μας

Τοποθετούμε τη μορφοποιημένη ζύμη στο ταψί του φούρνου, την σκεπάζουμε με την πετσέτα και τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο (50°C) για 30 λεπτά

Βγάζουμε το τσουρέκι από τον φούρνο και το αλείφουμε με αυγό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα

Μετά από περίπου 10 λεπτά και όταν ο φούρνος θα έχει πιάσει θερμοκρασία 150°C, τοποθετούμε το φουσκωμένο, αλειμμένο τσουρέκι στον φούρνο και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά (μέχρι να πατάμε το τσουρέκι και να επανέρχεται).