ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50°C στον αέρα

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το μείγμα Easy Bake Τσουρέκι Πολίτικο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και λεία ζύμη

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το τοποθετούμε στον φούρνο για 30 λεπτά

Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο, ζυμώνουμε πάλι για άλλα 5 λεπτά και ξανά τοποθετούμε στον φούρνο για άλλα 30 λεπτά

Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο και κόβουμε τη ζύμη στην μέση. Πλάθουμε δύο φυτίλια και τα κάνουμε πλεξούδα ή ότι σχήμα επιθυμούμε

Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψί φούρνου και τα βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο

Βγάζουμε τα τσουρέκια από τον φούρνο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα, αλείφουμε τα τσουρέκια με αυγό και όταν ο φούρνος πιάσει την θερμοκρασία τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά *Για να βεβαιωθείτε ότι τα τσουρεκάκια έχουν ψηθεί σωστά, αρκεί να τα πατήσετε ελαφρά με το χέρι σας και να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή

Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε διαφορετικά μπεν-μαρί. Αφού τα τσουρέκια έχουν κρυώσει λίγο, τα περιχύνουμε με την λευκή σοκολάτα και μετά στολίζουμε με την σοκολάτα γάλακτος κάνοντας γραμμές