ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το παντεσπάνι

Υλικά για το σιρόπι

Υλικά για τη σαντιγύ

Υλικά για το σερβίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε με μίξερ το μείγμα με το αυγό, το νερό και το σπορέλαιο, για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 8 λεπτά στην 3η ταχύτητα

Μόλις τελειώσουμε το χτύπημα χωρίζουμε το μείγμα σε 2 τσέρκια (διαστάσεων: 26cm διάμετρο και 5cm ύψος)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν τα παντεσπάνια για 15-20 λεπτά.

) Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί πηχτή και αφράτη σαντιγύ. Κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Όταν τα παντεσπάνια κρυώσουν εντελώς, στήνουμε την τούρτα. Σε πιατέλα, στρώνουμε το ένα παντεσπάνι, το τρυπάμε με πιρούνι και το περιχύνουμε προσεκτικά με σιρόπι. Περιμένουμε να απορροφηθεί, απλώνουμε ένα παχύ στρώμα σαντιγύ και από πάνω βάζουμε βύσσινα.

Τρυπάμε το άλλο παντεσπάνι, καλύπτουμε την υπόλοιπη τούρτα με αυτό, το περιχύνουμε προσεκτικά με όσο σιρόπι θέλουμε και περιμένουμε να απορροφηθεί.

Καλύπτουμε την τούρτα με τη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα. Τη λίγη σαντιγύ που έμεινε, τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε την τούρτα, τοποθετώντας και τα υπόλοιπα βύσσινα.