ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το προζυμένιο ψωμί

Υλικά για την κοτοσαλάτα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ετοιμάζουμε τα ψωμάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το μείγμα για ψωμί και προσθέτουμε το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά

Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 10 λεπτά

Σχηματίζουμε 4 ισομεγέθη καρβελάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος

Τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος για περίπου 50 λεπτά

Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις, στους 200°C για περίπου 40 λεπτά

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την κοτοσαλάτα

Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί η σος

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα σταφύλια, την πιπεριά και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά, να δέσουν τα υλικά. Φυλάμε την κοτοσαλάτα καλυμμένη με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο, μέχρι το στήσιμο των σάντουιτς

Για να στήσουμε τα σάντουιτς κόβουμε τα καρβελάκια στη μέση, βάζουμε μερικές κουταλιές από την κοτοσαλάτα στο καθένα, την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο ψωμί, τα κλείνουμε και σερβίρουμε