
ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ

15 λεπτά

40 λεπτά

2 φρατζόλες πολύσπορο ψωμί
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για πολύσπορο ψωμί
Σε μια λεκάνη βάζουμε το μείγμα, κατόπιν προσθέτουμε το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
Κόβουμε τη ζύμη σε 2 μέρη, περίπου 350γρ. το καθένα, την πλάθουμε ελαφρά στην επιθυμητή μορφή και την αφήνουμε να ωριμάσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πανιά μέχρι να διπλασιασθεί ο όγκος της (περίπου 55 λεπτά)
Αφού τα χαράξουμε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 220οC