ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη γέμιση

Βράζουμε τις πατάτες σε καλά αλατισμένο νερό, περίπου 15 λεπτά, στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν ελαφρά τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ. σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις πατάτες, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τα τυριά και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη ζύμη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη σύνθεση

Σε αλευρωμένο πάγκο αδειάζουμε τη ζύμη και αφού τη ζυμώσουμε ελαφρά τη χωρίζουμε σε 20 κομμάτια - περίπου 40 γρ. το καθένα.

Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπάλα κυκλικά, αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη ζύμη μας. Κλείνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας δημιουργώντας μια μπάλα.

Τοποθετούμε τα πατατοπιτάκια σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση καθώς θα φουσκώσουν.

Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ᵒC, στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.

Tips: Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε, τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είναι δροσερό, ενώ τους χειμερινούς χλιαρό. Στη γέμιση μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα και τη γραβιέρα με άλλα τυριά της προτίμησή μας, δίνοντας όμως προσοχή στη ποσότητα αλατιού που θα προσθέσουμε.