ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση, τις χαράζουμε ελαφρά και τις αλείφουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι καλά. Τις βάζουμε με λαδόκολλα στο φούρνο με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω.

Τις ψήνουμε περίπου 30 λεπτά και μετά τις μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ με την φλούδα προς τα κάτω. Με ένα κουτάλι τις πατάμε ελαφρά στο κέντρο για να γίνουν σαν “βαρκάκια”.

Σε δυνατή φωτιά, βάζουμε ένα τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο για να μαραθούν.

Ρίχνουμε τον κιμά, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να απορροφηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν μια βράση.

Γεμιζουμε τις μελιτζάνες με ένα κουτάλι με την γέμιση.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και με ένα κουτάλι την τοποθετούμε πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο στους για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.