ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

Για το γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και καλύπτουμε καλά με μεμβράνη. Μετά από 20 λεπτά επαναφέρουμε στη φωτιά και φέρνουμε ξανά σε βρασμό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μίγμα του αυγού και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σουρώνουμε και αφού ρίξουμε το μίγμα ξανά στη κατσαρόλα, μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Βάζουμε τη κρέμα σε ένα σκεύος και τοποθετούμε μεμβράνη.

Για τη ζύμη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μετά και το δεύτερο φούσκωμα (6° βήμα στη συνταγή που αναγράφεται στη συσκευασία), χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και τα πλάθουμε απαλά σε σχήμα μπάλας. Τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους – καθώς θα φουσκώσουν ξανά – σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Με τα δάχτυλά μας δημιουργούμε μια εσοχή στη μέση κάθε μπάλας και βάζουμε πάλι το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Βγάζουμε τα τσουρέκια από το φούρνο, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία της εσοχής και στη μέση βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από την κρέμα μας.

Τοποθετούμε από μία ροδέλα φρούτου, αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 150ᵒC για 20 - 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και σερβίρουμε!

Tips: Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε, τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είναι δροσερό, ενώ τους χειμερινούς χλιαρό. Ο λόγος που τοποθετούμε αμέσως μεμβράνη στην κρέμα είναι για να μην πιάσει πέτσα. Έτσι θα έχει τέλεια υφή και όψη.