ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε με μίξερ το μείγμα με το αυγό, το νερό και το σπορέλαιο, για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 8 λεπτά στην 3η ταχύτητα

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ρηχό ταψί περασμένο με λαδόκολλα

Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 15 λεπτά

Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ. Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 30’’ ακόμα. Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε

Βγάζουμε το παντεσπάνι απ’ το φούρνο και το ακουμπάμε με τη λαδόκολλα σε πετσέτα κουζίνας. Τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου

Ετοιμάζουμε το frosting κακάο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μείγμα για frosting κακάο μαζί με το νερό. Για πιο αφράτο αποτέλεσμα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, για 3 λεπτά, στη γρήγορη ταχύτητα. Αφήνουμε στην άκρη

Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι πάνω στην πετσέτα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα

Απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω στο παντεσπάνι. Πασπαλίζουμε με τα cranberries

Το ξανατυλίγουμε σε ρολό με τη σαντιγύ στο εσωτερικό. Κόβουμε τις άκρες

Στολίζουμε τον κορμό με το frosting, με κορνέ ζαχαροπλαστικής

Τοποθετούμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και πασπαλίζουμε με sprinkle της αρεσκείας μας

Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το παντεσπάνι

Υλικά για τη σαντιγύ

Υλικά για το frosting κακάο

Άλλα υλικά