ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα μελομακάρονα

Υλικά για το σιρόπι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα για τα μελομακάρονα με το σπορέλαιο και το νερό. Ζυμώνουμε στο χέρι ή με κουτάλα για 2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη

Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη στο επιθυμητό σχήμα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C, για περίπου 30 λεπτά (μετά το σιρόπιασμα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι)

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά. Βγάζοντας το σιρόπι από τη φωτιά προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε δύο κουταλιές της σούπας μέλι

Για τραγανά μελομακάρονα: Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και τα ρίχνουμε στο σιρόπι (θερμοκρασία δωματίου) για 1 λεπτό

Για ζουμερά μελομακάρονα: Ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο σιρόπι (θερμοκρασία δωματίου) για 1 λεπτό

Tip: όσο περισσότερο χρόνο τα αφήσουμε μέσα στο σιρόπι τόσο ζουμερά θα γίνουν